0

Könyvismertető (+ miért idegesítenek ezek a könyvek)

Share
  • February 28, 2023

Gazdag apa, szegény apa egy könyv abszolút mestere – amióta az eszemet tudom, a bestseller-listákon van. Tegnap újraolvastam ezt a könyvet. Ember, van néhány igazán nagyszerű pont, mint például az, hogy a gazdagok hogyan keresnek pénzt nekik, és hogyan dolgoznak mindenki más pénzért. Az első fejezet tiszta varázslat – olvasd el. Az egyik kedvenc idézetem a gazdag apjától származik:

A legtöbb ember soha nem tanulja a témát [money]. Elmennek dolgozni, megkapják a fizetésüket, kiegyenlítik a csekkfüzeteiket, és ennyi. Ráadásul azon csodálkoznak, miért vannak pénzproblémáik. Kevesen veszik észre, hogy a pénzügyi képzettség hiánya a probléma.

Halványan látja azokat az embereket, akik vakon hoznak döntéseket anélkül, hogy megállnák a kérdést, hogy miért:

Egy hawaii barátom nagyszerű művész. Jelentős mennyiségű pénzt keres. Egy nap felhívta az anyja ügyvédje, hogy elmondja neki, hogy 35 000 dollárt hagyott rá. Ez maradt a hagyatékából, miután az ügyvéd és a kormány elvette a részesedését. Azonnal lehetőséget látott arra, hogy növelje vállalkozását azáltal, hogy ennek a pénznek egy részét reklámozásra fordítja. Két hónappal később megjelent első négyszínű, egész oldalas hirdetése egy drága magazinban, amely a nagyon gazdagokat célozta meg. A hirdetés három hónapig futott. Nem kapott választ a hirdetésre, és mára minden öröksége eltűnt. Most be akarja perelni a magazint félrevezetés miatt.

Ez egy gyakori eset, ha valaki tud egy gyönyörű hamburgert készíteni, de keveset tud az üzletről. Amikor megkérdeztem tőle, mit tanult, az egyetlen válasza az volt, hogy „a reklámértékesítők szélhámosok”. Ezután megkérdeztem, hogy hajlandó lenne-e részt venni egy értékesítési és egy direkt marketing tanfolyamon. A válasza: “Nincs időm, és nem akarom pazarolni a pénzem.”

A könyv fantasztikusan megtanítja, hogyan kell gondolkodni a munkáról és a pénzről. A korai részei az általam olvasott legjobbak közé tartoznak.