0

Hogyan terjeszkedik a New York Times olyan kirakós játékokkal mint a Wordle

Share
  • February 19, 2023

Lépjen kapcsolatba Los Angeles-i vezető szerencsejáték-vezetőkkel a GamesBeat Summit 2023 rendezvényen május 22. és 23. között. Itt regisztrálj.

A Wordle egy elragadó ütős szójáték volt, amely 2021 októberében viharba lendítette a rejtvényjátékok világát. A James Wardle nevű magányos fejlesztő által készített Wordle a játék ritka szenzációja volt, hiszen emberek milliói játszottak vele, és világszerte megosztották eredményeiket a közösségi médiában.

Aztán a New York Times Games megvásárolta „hét figuráért” Wardle-től, és zászlóshajóvá változtatta a keresztrejtvények és más oktatási címek mellett. Most a Wordle és a New York Times Games üzletág stewardja Jonathan Knight, aki hosszú karriert futott be a játékok terén.

A világ legelismertebb újsága vicces cégnek tűnik a játékiparban, de fontos, hogy az olvasók elkötelezettek és boldogok legyenek a New York Times webhelyén, és semmi sem vonzóbb a játékoknál. Egy új tanulmány szerint a Wordle a legnépszerűbb szójáték Amerikában (a megkérdezettek 44%-a játszik).

Mindent összevetve, a New York Times Games-t 2022-ben közel négymilliárdszor játszották, és minden nap több tízmillió játékos vesz részt rajta. A Wordle szuperfanjai, mint Meghan Markle, Stanley Tucci és Jimmy Fallon rendszeresen népszerűsítik a játékot tömeges közönségük előtt.

Esemény

GamesBeat Summit 2023

Csatlakozz a GamesBeat közösséghez Los Angelesben május 22. és 23. között. Hallani fogsz a játékipar legokosabb elméjétől, hogy megosszák frissítéseiket a legújabb fejleményekről.

Itt regisztrálj

Nemrég beszéltem Knighttal az üzletről. Íme az interjúnk szerkesztett átirata.

GamesBeat: Érdekes helyre kerültél. mióta vagy ott?

Jonathan Knight: Kicsit több mint két éve. Remek pár évünk volt. Izgatott vagyok és örülök a lehetőségnek. A játékok vállalati stratégiánk alapvető részét képezik. Sokat fejlődtünk, amit felgyorsított a Wordle tavaly év eleji felvásárlása. Közeleg a Wordle egyéves évfordulója a Timesszal. Ez nagyon jól esett. Befektetünk. Nagyon komolyan vesszük a játékokat. Van egy nagy víziónk és ambíciónk.

GamesBeat: Beszéltél már arról, hogy Wordle milyen jól teljesít a mai napig?

Knight: Nem adunk ki sok szuper konkrét figurát. Nem sokkal az akvizíció után elmondtuk, hogy a Wordle több tízmillió új felhasználót hozott a New York Times ökoszisztémájába. Nagyon elégedettek vagyunk a Wordle-lel való folyamatos kapcsolattartással a világ minden tájáról érkező közönség részéről. Nyilvánvalóan leesett egy kicsit a magasságából, mint minden vírusrobbanás. Néztem Anderson Cooper interjút Monica Lewinsky-vel Wordle-ről a CNN-n. Ekkor jöttem rá, hogy talán elértük a csúcsot.

De ez egy igazi jelenség volt, őrült idő. Azóta kicsit megnyugodott a helyzet, de azt látjuk, hogy még mindig nagyon nagy közönség érdeklődik a játék iránt minden nap. Azt látjuk, hogy a közönség nagy százaléka minden nap megosztja pontszámait. Ez a százalék az első nap óta nem változott, ami hihetetlen. Az emberek beköltöztek a baráti csevegéseikbe, a WhatsApp-szálaikba és a mi van-e. Továbbra is minden nap részt vesznek a játékban. Összehozza az embereket. Ez egy apróság, amiben mindannyian egyetértünk. Nagyon örültem neki.

GamesBeat: Mekkora a teljes játékportfólió? Mi van még?

Knight: A horgonytermék természetesen a New York Times keresztrejtvény. Az első keresztrejtvényt 1942-ben, vasárnap, egy akkori kemény hírciklus során futattuk le, ami nagy választás volt a lapnak. Azóta is élünk ezzel az örökséggel, és a játékok szórakoztatóan elvonják a figyelmet a hírekről. De a keresztrejtvény valóban az a horgonytermék. Már korán digitálissá váltunk vele a világhálón. 2009-ben elindítottunk egy iOS-alkalmazást a keresztrejtvényhez. Ezután a hír-előfizetéssel párhuzamosan folyamatosan növelni kezdtük a játék-előfizetések számát.

Körülbelül négy éve indítottuk el a Spelling Bee-t. A Spelling Bee plusz a keresztrejtvény, azt láttuk, hogy a Spelling Bee által generált előfizetések a keresztrejtvény-előfizetések tetején állnak. Ekkor jött rá a cég, hogy lehetőségünk van egy játékportfólióra, és nem csak a keresztrejtvényre. Ezzel kezdődött a New York Times keresztrejtvényről New York Times Games-re való átnevezése. Számos más játékot is elindítottunk. A Crossword Mini, ami egy igazán szórakoztató falatnyi, ötször ötös keresztrejtvény, amelyet minden nap egy-két perc alatt megcsinálhatsz. Ehhez kapcsolódik egy ranglista. És onnantól a Tiles, a Letter Boxed és a Vertex, amelyek három további kiegészítő játék. Minden napi rejtvényünk van emberek által, amelyeket a New York Times szigorúság és szellemesség, relevancia stb. És akkor azt mondanám, hogy végre van egy Sudoku-rejtvényünk, amit minden nap futtatunk. Ez összesen nyolc meccs. A keresztrejtvény és a mini, a Spelling Bee és a Wordle a három nagy sátorfa.

GamesBeat: Valamennyien osztoznak a nyelvben? Van valami következetes, ami összeköti őket a New York Times-szal?

Knight: Ha egy pillanatra félretesszük a Sudokut, a többit mind ember alkotta és gondozta. Szerintem ez a mi szupererőnk. Van egy kivitelezői közösségünk. Megvan a szerintünk a világ legjobb rejtvényszerkesztő csapata, még mindig Will Shortz vezetésével. 1993 óta keresztrejtvényszerkesztő. Ez a mi szuperképességünk. A rejtvénykészítők közösségére támaszkodunk, és minden nap nagyszerű folyamatot biztosítunk a rejtvények kirakására. Ez igaz a keresztrejtvényre. Van egy szerkesztőnk a Spelling Bee-nél, aki minden nap gondozza ezt a rejtvényt. Ez egy dolog.

Másodszor, úgy gondolom, hogy a rejtvényeink jól eltöltött idő. Ugyanolyan jól tudod, mint én, hogy rengeteg ingyenesen játszható mobiljáték létezik, amelyek általában kiszívják belőled az életet, és a hét minden napján, 24 órában elköteleződnek, és minden pillanatban bevételt szerezhetsz. Kiváló minőségű kirakós játékokat kínálunk méltányos előfizetési áron. Az élményt ezen túlmenően nem pénzzzük. Befejezed a rejtvényt és kész. Jól eltöltött idő. Jól érzed magad tőle. Megoldasz valamit, és másnap visszajössz a következő rejtvényért. Mindez, plusz egy nagyon letisztult dizájn, ami nem kiabál veled. Kifinomult esztétikus és letisztult kialakítású. Erről vagyunk ismertek.

GamesBeat: Legközelebb nem fogod megvenni a God of Wart.

Knight: Nem, még nem megyek bele a stratégiába vagy az MMO-ba mobilra. Várj, nem, ez a Game of War. PS5-ös játékra sem fogunk rámenni. Olyan régóta vagyok mobilon.

GamesBeat: Korábban írtam az Arkadiumról. Nem tudom, ismered-e őket. Érdekes megközelítést alkalmaztak az újságok számára készült webes játékok fejlesztésében.Az ötlet az volt, hogy az emberek továbbra is felkeressék ezeket a webhelyeket, és bevonják őket. Lehet, hogy egy hírre mentek, de az is lehet, hogy látják a játékokat, játszanak velük, és ez tovább tartja őket az oldalon. Végül azzal érveltek, hogy a kiadványnak van egy haszna, amennyiben ragaszkodnak az olvasókhoz, és továbbra is olvassák az alapterméket. Ez a fajta stratégia itt is alkalmazható? A játékok visszatérhetnek, és kiépíthetik a New York Times olvasóközönségét.

Knight: Azt hiszem, ez a vállalati stratégiánk lényege. Meredith, a vezérigazgatónk tavaly terjesztette ki a New York Times stratégiáját, hogy az alapvető előfizetés a kíváncsi emberek, angolul beszélők számára, akik szeretnék megérteni és kapcsolatba lépni a világgal. Ez a vízió a világ megismeréséhez és megértéséhez nélkülözhetetlen előfizetésről – a hírek – ennek középpontjában áll, de számos termék veszi körül. Játékok, főzés, Athletic, Wirecutter. Úgy gondoljuk, hogy termékeink teljes készletét kínáljuk – ismételten a hírekkel a középpontban.

Határozottan látjuk, hogy előfizetőink, különösen az előfizetőink, akik átveszik a teljes hozzáférési csomagot, és mindehhez hozzáférnek, ha több termékkel is kapcsolatba lépnek, sokkal valószínűbb, hogy hosszú távon megtartják. A híreket és a játékokat egészséges kombinációnak tekintjük. Remek felhasználói viselkedést és megtartást látunk e kombináció körül. Szerintünk mindkét irányban működik. A hír nyilvánvalóan nagyon nagy közönség érkezik a New York Timesba minden hónapban, és ez egy hihetetlen módja annak, hogy megismertessük velük a játékokat. De ha játékokkal foglalkozol, akkor nagyobb valószínűséggel foglalkozol a hírekkel is. Ez a stratégiánk nagy része, és nagy része annak, hogy miért olyan fontosak a játékok a cég számára.

GamesBeat: Szinte elvárható, hogy a játékok valamikor meghaladják a kiadványt olvasó felhasználók számát. Nem tudom, hogy a játékoknak van-e ilyen nagysága vagy jelentősége a Times számára.

Knight: Nos, anélkül, hogy konkrét számokba mennénk, a New York Times közönsége minden hónapban hatalmas. Nagyon nagy hatókörünk van, globális hatókörünk. Nem arról beszélünk, hogy a játékok nagyobbak a híreknél vagy bármi másnál.

Wordle-lel azt mondanám, hogy Wordle csodálatos pillanat volt számunkra. A közönség ismét leesett a magasról, de a Wordle a magasságában hihetetlen pillanat volt. Játékcsapatként minden bizonnyal küzdenünk kellett, hogy kezeljük a forgalmat, és stratégiát dolgozzunk ki a New York Times-termékek, más játékok megismertetésére, a regisztrációs folyamatba való bejuttatásukra és egy New York Times-fiók létrehozására, ha akarnak. . Ez egy opcionális ingyenes fiók, így tárolhatjuk statisztikáikat és sorozataikat a Wordle számára. De az egész folyamat során nagyon izgatottak voltunk a behozott közönség mértéke miatt.

GamesBeat: Mi mást keresel még az útiterv és a lehetséges jövőbeli játékok terén?

Knight: Sok platformberuházást kell folytatnunk a játékok terén. Ez egy hazai termék. Ez egy teljes tulajdonú technológiai halom. Ez egy teljes tulajdonú játékcsapat, ami megkülönböztet minket versenytársainktól. Ezeket a befektetéseket azért tesszük, hogy a játékok minden különböző felületen játszhatók legyenek. Megvan a játékalkalmazásunk. Megvan a híralkalmazásunk, ahol játszhatod a játékainkat. Van egy weboldalunk, ahol játszhatja a játékainkat – mobil web, asztali web, minden eszköz. Többplatformos játékélményt szeretnénk, egységes bejelentkezéssel és egységes háttérrel, ahol mindenki a játék ugyanazt a verzióját játssza bárhol, függetlenül attól, hogy hol játszik.

A hagyományos játékokban, ahonnan te és én jövünk, ez egyfajta asztali tét. Számunkra azonban új befektetést jelent egy jó minőségű platform építése a játékokhoz. Elég messze vagyunk, de van még tennivalónk. Nagyon érdekelnek a metajáték jellemzői. Kövesse nyomon az emberek statisztikáit az idő múlásával, hogy úgy érezzék, javulnak. Most egy kicsit ezt tesszük, és a jövőben még többet fogunk tenni. Olyan eredményeket szeretnék elérni, amelyeket jelvényként vagy bármi másként lehet ábrázolni. Végső soron nagyon izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy megjutalmazzuk játékosainkat az elért eredményekkel. Ez egy nagy hangsúly. Erről még lesz szó.

A tartalom mindig nagy hangsúlyt fektet. Ez platform, tartalom, platform, tartalom, amint azt jól tudod. Holnap nem kell új meccs. A Wordle volt az új játékunk, és ha van valami ilyen nagyságrendű, akkor csak arra koncentrálunk, és hogy sikeres legyen. Nagy hangsúlyt fektetünk a Spelling Bee fejlesztésére, új funkciók bevezetésére, valamint a keresztrejtvényre. Azt mondanám, hogy a platform és a meglévő élő játékaink, ha úgy tetszik, továbbra is ez az, ahol a legtöbb befektetésünk és fókuszunk van.

A prototípusok készítése folyamatban van, ahogy el tudod képzelni. Belsőleg folyamatosan próbálunk ki új ötleteket. Idén még néhány nyilvános bétaverziót várok az új rejtvényekből. Egy kis motorunk van ez ellen, és egyensúlyban tartjuk az alapvető dolgokat, amelyeket teljesítenünk kell.

GamesBeat: Dolgoznak itt belső játékfejlesztő csapatok?

Knight: Nem úgy van beállítva, mint egy hagyományos játékstúdió. Van egy nagy, élő digitális termékünk, amely előfizetéses üzlet. A nagyobb New York Times előfizetési üzletben található. Alcsapatokra vagyunk felosztva, amelyek előfizetési üzletünk különböző aspektusait követik. Van egy kis belső erőfeszítésünk a prototípus-készítésre. Sokan hozzájárulnak ehhez, ha van idejük. Van egy dedikált prototípus készítőnk. Gyanítom, hogy a továbbiakban, most, hogy a lábunk alattunk van a platform oldalán, és most, hogy a Wordle teljesen bekebelezte és jól ment, egy kicsit több erőforrást tudunk majd biztosítani.

GamesBeat: Az előfizetések egy érdekes modell. Kíváncsi vagyok, hány opciót választ az előfizetésekhez, akár az egyes játékokra, akár a játékok teljes listájára, vagy az általad említett összes hozzáférési csomagra. Hogyan közelíti meg ezeket a különböző lehetőségeket?

Lovag:Úgy hívom, hogy a köteg a kötegben. Ha előfizet a játékokra, hozzáférést kap az összes játékhoz. Előfordulhat, hogy minden nap nagyon szeretné a keresztrejtvényt, és 10 000 keresztrejtvény archívumát szeretné. Ha előfizet, mindezt megkapja, de automatikusan teljes hozzáférést kap az összes játékhoz. Van néhány ingyenes játékunk. A Wordle továbbra is ingyenesen játszható mindenki számára, függetlenül attól, hogy Ön előfizető-e vagy sem. A Crossword Mini is ilyen. A Spelling Bee korlátozott ingyenes tapasztalattal rendelkezik, és ha előfizető vagy, a teljes élményhez juthatsz. De ha már van játék-előfizetésed, akkor mindened megvan. Innen hozzáadhat híreket, vagy egyszerűen csak átveszi a csomagot, és híreket, főzést, játékokat, az Athleticet és így tovább. A játékokon belül úgy döntöttünk, hogy csak egy játékot kínálunk, ahelyett, hogy egyes játékokért fizetnénk. Minden összejön.

GamesBeat: Gondoltad volna, hogy Wordle-t a fizetőfalon belül helyezd el, vagy ez nem tűnt jó ötletnek?

Knight: Nos, Wordle stratégiája az volt, hogy hozzáférünk ehhez a hihetetlenül nagy közönséghez. A legtöbbjük teljesen új a New York Times-ban. A prémium játékaink, például a Spelling Bee és a Crossword tölcséreként nagyon hatékonynak bizonyult. A stratégia az volt, hogy egyszerűen hagyjuk békén a játékot. Ne nyúlj hozzá. Ne változtasd meg. Sok szempontból az internethez tartozik. Egyszerűen mutassa be nekik a Spelling Bee-t és a Crossword Minit.

Azt találtuk, hogy azok, akik szeretik a Wordle-t, más szójátékokat is szeretnek. Spelling Bee, amiért prémium játék, kicsit árnyaltabb. Sok szót találsz minden nap, nem csak egy szót. Nagyon sok réteg van benne. Van egy rangsorolási rendszere. Sok Wordle játékos beleszeret a Spelling Bee-be. Ez a tölcsér nagyon jól működik. Jelenleg nincs ok ezen változtatni.

GamesBeat: Hozzá kell férned néhány nagyon érdekes rejtvénykészítőhöz. Az iparág más cégeivel való beszélgetésből megértem, hogy vannak olyanok, akik egész jól tudnak ilyen dolgokat megtervezni, rejtvényszakértők.

Knight: A keresztrejtvénykészítő közösség hihetetlen. Hosszú és élénk története van. Ez egy csodálatos közösség. Néhány évtizeddel ezelőtt készült egy Wordplay című dokumentumfilm erről a közösségről és Will Shortzról. Mindig szórakoztató. Az első munkanapom előtti vasárnap néztem meg. Will minden évben megrendezi az American Crossword Puzzle Tournament-et a Connecticut állambeli Stamfordban. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a közösség összejöjjön. Van egy Wordplay blog a közösségünkben. Ez egy csodálatos történelem, egy csodálatos közösség.

Ezzel kapcsolatban néhány dolog érdekes lehet. A New York Times még mindig az első számú úti cél, ahol valaki kiadhatja a rejtvényét. Havonta több száz beadványt kapunk. Világszínvonalú szerkesztői csapatunk van, amely konstruktőrökkel dolgozik azon, hogy a lehető legjobb fejtörőket publikálhassuk minden nap. Vannak olyan konstruktőreink, amelyek régóta velünk vannak, sokszor megjelentek, és rekordszámú debütáló konstruktőrünk is van, ami igazán izgalmas.

Két évvel ezelőtt felvettük Everdeen Masont a New York Times Games szerkesztői igazgatójának. Nagyon szorosan együttműködik Will-lel és az egész csapattal. Hihetetlen munkát végzett, mondhatnám, modernizálta a keresztrejtvény-konstruáló folyamatot. Szerkesztői standardjaink, ahogyan az inkluzivitásról gondolkodunk, ahogyan a sokszínűségről gondolkodunk, nemcsak a konstruktorokkal, hanem a nyomokra vonatkozó általános szabványainkkal is – tavaly elindított egy változatos keresztrejtvénykészítői ösztöndíjat, amelyre több száz beadvány érkezett. Alulreprezentált csoportokból kiválasztott öt konstruktőrt, kezdő konstruktőrt, akik beléptek, és partnerük volt a New York Times egyik szerkesztőjével, hogy mentorálják őket a rejtvénykészítésben. Végül mind az ötüknek megjelent a rejtvénye. Elkezdjük a változatos ösztöndíjasok második éves osztályát.

Folytathatnám a sort. ott megállok. De nagyon szenvedélyes vagyok tevékenységünk ezen része iránt. Sok ember számára egy kicsit a motorháztető alatt van. Azt gondolhatják: “Ó, Will Shortz minden nap keresztrejtvényt készít, és ennyi.” Hihetetlen sok minden történik ott. Sok kreativitás és sok innováció.

GamesBeat: Arra számítasz, hogy valami Wordle II-hez hasonlóan fog történni?

Knight: Folytatás? Valaki megkérdezte a minap, hogy kiadtuk-e már a Wordle filmjogait. Nem, nem, és nem is tervezzük a folytatást. A Wordle egy nagyon különleges játék. Sokféleképpen villámlott egy palackban. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a játék felügyelőiként végezhettünk. Ezek nem nagyon jönnek elő. A következő Wordle nem egészen így fog kinézni. Valami más lesz. De közben sokan még mindig minden nap játszanak vele. Nagyon örülünk neki.

GamesBeat: Ez a játékipar érdekes szeglete, még ha nem is olyan széles körben ismert.

Knight: Szerintem Wordle megváltoztatta ezt. Tavaly a GDC-nél voltam, közvetlenül az akvizíció után. Úgy tűnt, hogy az Activisiont felvásárló Microsoft és a Wordle-t felvásárló New York Times nagyjából egyenlő játékot kapott a kongresszus termeiben. Sokan odajöttek hozzám.

GamesBeat: Josh Wardle tavaly tartotta előadását a konferencián?

Knight: Igen, beszélt. Ebben az évben az ügyvezető producerem, Zoe Bell fog előadást tartani. Egy évvel később a New York Times szemszögéből. Milyen érzés volt megszerezni és integrálni a Wordle-t a platformunkba? Ez egy klassz könyvtartó lesz. Nagyon élvezem.

A GamesBeat hitvallása , amikor a játékiparról szól, „ahol a szenvedély találkozik az üzlettel”. Mit is jelent ez? Szeretnénk elmondani, hogy mennyire fontosak a hírek számodra – nem csak mint döntéshozó egy játékstúdióban, hanem mint a játékok rajongója is. Akár cikkeinket olvassa, akár podcastjainkat hallgatja, vagy videóinkat nézi, a GamesBeat segít megismerni az iparágat, és élvezni fogja a vele való foglalkozást. Fedezze fel tájékoztatónkat.