0

Hogyan legyünk sikeresek – Megtanítalak gazdagnak

Share
  • February 24, 2023

A siker egy pozitív mentális hozzáállás, amelyet a céljaid elérése érdekében alkalmazol. A siker kemény munkával és a dolgok elvégzése iránti folyamatos elkötelezettséggel jár. Emiatt mi, az IWT-nél szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy megváltoztassa a sikerről alkotott képét, és átlépje az akadályokat.

Hogyan lehet sikert elérni az életben

Mindannyian azért vagytok itt, mert értékelik, milyen nehéz sikert találni. Íme néhány tipp, hogyan induljon el erre a küldetésre, és hogyan kerüljön ki győztesen.

Határozza meg, mit jelent számodra a siker

Nem lehet sikert elérni anélkül, hogy nem tudnád, mi az. A siker meghatározása teljes mértékben az Ön értékeitől, meggyőződésétől, erkölcsétől és motivációjától függ. Tekintsen vissza néhány múltbeli sikerére és eredményeire, és bontsa le azokat a tényezőket, amelyek a sikerhez vezettek. Ezt követően gondolja át, mit tanult a tapasztalatokból, és hogyan segítheti a növekedést, fejlődést és pozitív eredményeket.

Tűzz ki egy reális célt

Valószínűleg sok reális hosszú és rövid távú célt tűztél ki magad elé, de az új év kezdetére egyiket sem sikerült megvalósítanod. Talán erre az évre az a célod, hogy egészséges legyél. Más célokhoz hasonlóan ez is izgalmas az elején. Fizetsz az edzőterem-tagságért, megkeresed a régi edzőtermi felszerelésedet, és az első hetekben minden nap edzőterembe jársz. Hirtelen kihagysz egy napot. Nem nagy baj, holnap még edzhetsz. Eljön a holnap, de van egy kis dolgod. Mire a hét véget ér, még nem voltál konditeremben, és az edzőtermi felszerelésed egy sarokban felhalmozva gyűjti a port. Itt jön a képbe a célok kitűzése. Az általunk kitűzött tipikus célok többsége gyakran széles spektrumot fed le, így zavarba ejt bennünket az ideális kiindulási pont körül. Mi következik, ha úgy dönt, hogy egészséges lesz? Elkezdi pörgetni a kerekeit. Ramit ezért hangsúlyozza az okos célok kitűzését. A SMART azt jelenti, hogy konkrét, mérhető, elérhető, releváns és időorientált. Az intelligens célok minden aspektusával kapcsolatban fel kell tennie magának néhány kérdést, hogy segítsen a győztes cél elérésében.

  • Különleges. Mit akarok elérni a célommal? Milyen eredményeket várok?
  • Mérhető. Milyen paramétereket állítottam be annak bizonyítására, hogy elértem a célomat? Mi a véleményem a sikerről?
  • Elérhető. Rendelkezem a cél eléréséhez szükséges erőforrásokkal? Milyen erőforrásokra van szükségem?
  • Ide vonatkozó. Miért fontos ez a cél? Akarok-e dolgozni érte? A jelenlegi helyzetem alapján ez prioritás?
  • Időorientált. Milyen határidőm van? Mennyi idő múlva fogom tudni, hogy jó úton járok-e?

Ezen információk birtokában lehet, hogy ideje konkrétabb és megvalósíthatóbb célokra igazítani a céljait. Ha egészségesebb szeretnél lenni, változtathatsz azon, hogy hetente háromszor étkezz egészségesen, és hetente kétszer járj el az edzőterembe. Ramit azt mondja, hogy néhány évvel ezelőtt eléggé le volt borulva. Azon dolgozott, hogy befejezze a könyvét, megalapítsa a vállalkozását, és úgy rohangált, mint egy fejetlen csirke. Egy barátja megkérdezte, mi az első számú célja. Ahogy Ramit folytatja, ez egy olyan kérdés, amely minden vállalkozásnak költséges, ezért el akarta kerülni. Legnagyobb gondja az volt, hogy minden más célja előtt bezárja a kaput, ha megemlíti legfontosabb célját. És mit mondott neki? Azt mondta, hogy bestseller szeretne lenni, X dollár értékű bevételre tesz szert, és ezt a reklámot szeretné elérni. Ez volt a barátja válasza; „Vágja le a BS-t. Mi az első számú célod?” Megint megpróbált kikerülni, de lökte és kényszerítette, hogy pontosabb legyen. Azt mondta, azt szeretné, ha könyve a New York Times bestsellerje legyen. Ennyi volt. Az emberi természetből fakad, hogy kerüljük önmagunk korlátozását, mert ettől korlátozottnak érezzük magunkat. Úgy érezzük, elengedünk valamit, amit Ramit abban a pillanatban érzett. Ugyanakkor felszabadító is. Miután elmondta, hogy azt szeretné, ha könyve a New York Times bestsellerévé válna, világosan megértette, mit kell tennie, hogy elérje célját. Minden figyelmét annak szentelte.

Keress egy megbízható mentort

Néha előfordulhat, hogy nem látja a helyes utat. Ez annak köszönhető, hogy számos választási lehetősége van a döntéseivel kapcsolatban.

  • Egy Fortune 100-as cégnél vállalja az örömteli munkát, vagy ragaszkodik ahhoz a startuphoz, amely egy év után bezárhat?
  • Online tanulsz, vagy visszamész az iskolába az MBA-ért?
  • Maradj ott, ahol jelenleg élsz néhány barátoddal és ismerősöddel, vagy költözz egy nagyobb városba?

Bár jó dolognak tűnhet, ha több lehetőség közül választhat, ez korlátozhatja a döntési képességet. A választás paradoxonának legjobb módja az, ha keresünk valakit, aki már átélte ugyanezt: egy mentort. Egy mentor végigvezeti Önt a nehéz döntéseken, és fogja a kezét, miközben a sikerhez vezető utat tapossa. A mentornak nem kell minden mesterségben jártasnak lennie. A mentor szolgáltatásaiért sem szabad fizetni. Ha azon dolgozol, hogy fitt legyél, a mentorod egy olyan barát lehet, aki rendszeresen jár edzőterembe és maratonokat fut. A mentor lehet családtag vagy barát. Olyanok is lehetnek, akikkel még nem találkoztál fizikailag, de olvastál róla blogokban és könyvekben.

Fogadja el a növekedési gondolkodásmódot

Ha sikert akarsz elérni, azt a kultúrád részeként kell adaptálnod. Meg kell értenie, hogy a siker elérése a növekedés különböző szakaszait foglalja magában, és ez nem fog megtörténni egy éjszaka alatt. Tanuld meg nézni a kis eredményeiket, és állapítsd meg, hogyan kapcsolódnak ezek végső céljaidhoz. A növekedési gondolkodásmód elfogadásával a kis eredmények katapultálni fognak a nagyobb célok elérése felé. Valahonnan el kell kezdenie, és fokozatosan növekednie kell, ha esélye van a sikerre.

Kezdjen el intézkedni

Képzelje el, hogy olyan helyzetben van, ahol rendszeresen arra összpontosíthat, hogy évente tíz nagy hatású tevékenységet hajtson végre. Hogyan fog megfelelni az eredmények annak, aki száz különböző dolog elvégzésén dolgozik? Ezt nevezzük aránytalan hatásnak. Emberek milliói hétköznapi hatással vannak az őket körülvevő világra. Szokásos munkákat végeznek, rendes pénzügyekkel foglalkoznak, és csak normális számú emberre vannak hatással. Íme egy példa a jelentős emeléssel kapcsolatos aránytalan hatásra. Sokan összeállítanak egy listát az érvényes okokról, hogy miért érdemlik meg az emelést, és gyakorolják néhányszor, amit mondanak. Feltételezzük, hogy az általuk elvégzett jó munka mennyisége elég jó ok. Mit csinálnak a sikeres emberek: Időbe telik, hogy megtanulják a bértárgyalások csínját-bínját, valamint néhány gyakori hibát, amelyet az emberek a tárgyalások során elkövetnek. Listát készítenek az összes jó okról, amiért fizetésemelést kerestek, és tervet készítenek a főnökük által felhozott összes kifogás kezelésére. Többször átmennek a pályájukon. A végén jobb fizetésemelést kapnak. Könnyű megtenni a minimumot. A kivételes hozam elérésére és a munkája minőségének javítására irányuló lehetőségek keresése azonban megkönnyíti a siker elérését. Ez, a fő célra való töretlen összpontosítással és a cselekvési akarattal együtt megállíthatatlanná tesz.

A siker gyakori akadályai

Ahogy korábban említettük, a siker elérése számos kihívással jár. Íme néhány dolog, ami megakadályozhatja, hogy sikereket érjen el.

Varázsgolyók kergetése

A varázsgolyó a legnagyobb elem, amely a sikerhez vezethet. A legtöbb ember nem akarja elfogadni, hogy a sikeres emberek rengeteget dolgoznak azért, hogy eljussanak oda, ahol vannak. Hajlamos arra, hogy megnézze, mennyire sikeres valaki, és megtalálja a parancsikonokat, amelyekkel munka nélkül is elérheti ugyanazt a célt. Ez az oka annak, hogy az emberek, akik egészségesek akarnak lenni és fittek maradni, arra összpontosítanak, hogy megtudják a protein shake vagy az edzőfelszerelés márkáját a legfittebb személyiségekkel kapcsolatos hírek közül, ahelyett, hogy ténylegesen bemennének az edzőterembe. Mindegy, hogy új állást keres, edzettségi szintjét javítja, vagy vállalkozást indít, a varázsgolyók mítosznak számítanak.

A kudarctól való félelem

A kudarctól való félelem a legjelentősebb akadály, amely visszatart bennünket céljaink elérésétől és a siker elérésétől. Például úgy döntünk, hogy nem jelentkezünk egy pozícióra, mert úgy érezzük, hogy nem tudjuk megszerezni. Hagyjuk, hogy a negatív gondolatok vezessenek bennünket. És nem vagy egyedül; mi is ugyanebben a helyzetben voltunk. A kudarctól való félelem akkor jön, ha a jövőre összpontosít, nem a jelenre. Ahelyett, hogy egymillió dollár keresetén dolgozna, dolgozzon az érték hozzáadásával, amikor csak lehetséges. Ezzel nem félsz a kudarctól, és elkezdesz élni a pillanatban. Ezenkívül tanulja meg a kudarcot visszajelzés forrásaként és a sikerhez vezető útként használni a következő próbálkozáskor. A kudarc nem adhat okot a feladásra.

Hagyja, hogy a bűntudat irányítson

Vicces, ahogy az emberek úgy engednek a bűntudat paradoxonának, hogy észre sem veszik. Őszintének kell lenned magadhoz, és felelősségre kell vonnod magad. Ez nem azt jelenti, hogy „bűntudatot érezni olyan dolgok miatt, amelyeken nem dolgozik”. Ha történetesen bűnösnek érzi magát, ne dugja a fejét a homokba. Először is ismerd el a bűntudatodat, és derítsd ki, miért van ez az érzésed. Kérdezd meg magadtól, miért érzed magad bűnösnek, és miért nem tetted meg, amit kell. Ezzel a néhány kérdéssel megértheti, hogyan kezdjen hozzá egy nagy probléma megoldásához. Írjon le mindent az előző lépésekből, ahol értékeli a bűntudatot, és tegyen fel magának fontos kérdéseket. Ez segíthet megérteni, hogyan működik az agyad, amikor a bűntudatról és a megoldások kereséséről van szó. Ez egy olyan platformot is biztosít, amelyhez bármikor visszatérhet, amikor úgy dönt, hogy megoldja a problémát. Ezzel eljutunk a következő lépéshez: Cselekedj… holnap. Miután mindent leírt, lépjen egy lépést hátra, és adjon neki egy kis időt. Emberként természetesen korlátozott akaraterőnk van. Sokat kell kezelni a bűntudatodat, ezért tedd meg később, amikor már friss és hajlandó cselekedni. A siker nem jön egyik napról a másikra. Következetes cselekvést igényel, megjegyzéseket kell fűzni a különböző lehetőségekhez, és észre kell venni az eredményeket. Lehet, hogy mi adtuk meg neked azt a stratégiát, hogy sikeres legyél, de neked kell minden nap beletenned a munkát. Ma elkezdhet alakítani néhány átalakító taktikát. Szerezze meg a „Hogyan kövessen bármit” ingyenes példányát, és jó úton halad a siker felé.