0

Hogyan hagyd abba a halogatást – Megtanítalak gazdagnak

Share
 • February 25, 2023

Szia te! Igen, te. Látunk téged. Íme, egy cikket olvas arról, hogyan hagyhatja abba a halogatást, ahelyett, hogy azt tenné, amit tenne. Ironikus, igaz? Rendben van. Nem fogunk neked előadást tartani támadja a céljait. Az IWT-nél nincs ítélet. A segítségkérés az első lépés a gyógyulás felé, nem? És azért vagyunk itt, hogy megtanítsuk, hogyan legyél gazdag – ne ítélkezz. Meg fogjuk mutatni, hogy pontosan milyen lépéseket tehet a halogatás megszüntetése érdekében. Könnyebb, mint gondolnád. Igazán.

1. lépés: Légy őszinte

Hányszor mondtad valakinek, hogy „túl elfoglalt” vagy ahhoz, hogy csinálj valamit? Példa: BARÁT: Hé, akarsz kajakozni? ÖN: Elnézést, nagyon elfoglalt vagyok. Talán majd máskor? (Akkor otthon maradsz, és egész nap a Netflixet nézed.) Vagy… BARÁT: Megyek, megnézem azt az új éttermet, amiről már hallottunk. Csatlakozni akar? TE: Jaj, sajnálom, most nem tehetem. el vagyok ázva. Az „idő” használata népszerű kifogás, mert olyan egyszerű. Ki fogja megkérdőjelezni, hogy valóban van-e hely a napodban elmenni egy italra vagy vacsorázni? Senki. De ha ezt a kifogást felhozod, csak magadat csalod meg és a barátod. Ehelyett csak légy őszinte. Mondja: „Köszönöm a meghívást, de ez most nem prioritás számomra.” Ez egy apró változás, de megnyitja az ajtót a valódi prioritásokkal kapcsolatos igazság feltárása felé. Talán azért szeretne bent maradni, hogy pénzt takarítson meg, feltöltődjön, vagy minőségi időt tölthessen a kutyájával – nincs rossz válasz. Ha tudod, hogy mi nem prioritás az életedben, ÉS elismered ezeket a tényeket, elkezdheted azonosítani, mi számít.

CSELEKVÉS LÉPÉS: Értékelje prioritásait

A valódi prioritások azonosításának legegyszerűbb módja egy „őszinteség fürdő.” (Komolyan. Próbáld ki.) Így működik. Írja le erre a naptári hónapra vonatkozó céljait, vagy helyezze el őket egy táblázatba. Ezután állítson be egy naptári figyelmeztetést 30 napra. A hónap végén nézd meg a céljaidat. Ügyeljen arra, hogy mely célokat teljesítette, és melyeket nem. Ezután döntse el, hogy törli, elhalasztja vagy megteszi: TÖRLÉS: Ha azt mondja, hogy minden nap reggel 7-kor fog felébredni (de minden reggel nyomja meg a szundi gombot legalább egy órára), felejtse el azt. NEM fogsz reggel 7-kor felébredni és ez rendben van. Ezt töröld. HALASZTÁS: Tegyük fel, hogy az volt a célod, hogy rendbe tedd a szekrényedet, de van egy hatalmas projekted a munkahelyeden, és éjszakánként és hétvégenként dolgoztál, hogy elkészüljön. Találd ki? NEM fogod rendbe tenni a szekrényedet, amíg ez az őrült projekted van, és ez rendben van. A cél elhalasztása lehetővé teszi, hogy a szekrényét a radaron tartsa anélkül, hogy bűntudata lenne miatta. DO: Oké. Tegyük fel, hogy célul tűzted ki a rendszeres edzést, és hetente háromszor jársz az edzőterembe. Ez elképesztő. Csak így tovább. Igazi beszéd. Az őszinte fürdő kemény munka. Rengeteg önismeretre van szükségük ahhoz, hogy a gyakorlat hatékony legyen, de működnek. A jó hír az, hogy ha alaposan át tudja tekinteni jelenlegi szokásait, akkor megteheti drasztikusan jobbá változtasd az életed életmódját. A legjobb rész? Az őszinte fürdők megállítják azt az alacsony szintű szorongást, amelyet mindannyiunknak okoz, ha egy csomó gól ugrál a fejünkben. Miután meghoztad a döntést, hogy feltárod valódi prioritásaidat, elkezdheted energiádat arra fordítani, hogy elkötelezed magad olyan dolgok mellett, amelyeket ténylegesen meg fogsz csinálni, és…

2. lépés: hagyja abba a bűntudatot

Sokan esnek áldozatul a a bűntudat paradoxona — és észre sem veszik. Milyen gyakran beszélt valakivel a megtakarításról, a karrierváltásról vagy az edzésről, és azt mondják valami ilyesmit: „Igen, tudom, hogy tényleg ezt kellene tennie de…” aztán valami béna kifogással követik? Az igazság az, hogy „Tudom, hogy tényleg kellene hogy ezt csináld” csak a „nem akarom ezt” kódja. Ugyanez a helyzet hitelkártya-tartozás. Mmindenki tudja, hogy nem szabad annyi pénzt költenie, mint amennyit költ, de ahelyett, hogy beismernék maguknak, hogy valamit rosszul csináltak, csak vásárolnak. Miért történik ez? Bűnösség. Könnyebb kifogásokat keresni, ha nem teszel valamit, mint felvállalni, hogy nem teszed meg a szükséges lépéseket a kívánt élet megszerzéséhez. Kényelmetlen, de ha tényleg abba akarod hagyni a halogatást, és egy termelékenységi gépezetgé akarsz nőni, meg kell tanulnod, hogyan kell számonkérni magad.

CSELEKVÉS LÉPÉS: Értse meg a problémát

Amikor elkezded bűntudatot érezni, ne temesd el ezt az érzelmet lépj fel és foglalkozz vele.

1. lépés: Ismerje el a bűnösségét

Ha valaha is bűntudatot érez valami miatt, amit elhalaszt – például nem megy el az edzőterembe, vagy nem spórol nyugdíjra –, ismerje el ezt az érzést. Ismerje fel bűnösségét, és fogadja el, majd kérdezze meg önmagától, hogy miért kerüli ezt a kérdést.

2. lépés: Használja az „öt miért” technikát

Az „Öt Miért” egy Sakichi Toyoda japán iparos által feltalált technika. Kidolgozta a módszert, hogy feltárja a gyártóüzemében ismétlődő problémák kiváltó okait. Az ötlet az, hogy ha megérted, hogy MIÉRT történik valami, akkor megállíthatod – és az ő megközelítése segített felrobbantani a cégét a köztudatba. Talán hallott már róla? Toyota. Toyoda úgy találta, hogy a legtöbb probléma gyökerét feltárhatja a „miért?” kérdéssel? ötször – néha kevesebbet –, amíg meg nem találja a probléma ellenintézkedését. Íme egy példa. Tegyük fel, hogy bűntudatot érez, mert szándékában állt befektetési számlát nyitni, de nem tette. Az 5-Whys technikát így használhatja:

 • Miért érzem magam bűnösnek?
  • Mert nem kezdtem el úgy befektetni, ahogy mondtam
 • Miért nem nyitottam befektetési számlát?
  • Mert nem tudom hol kezdjem
 • Miert van az?
  • Mert soha nem tanultam a különböző befektetésekről
 • Miért nem tanultam?
  • Mert vettem egy befektetési könyvet, de soha nem olvastam el

Látod, mi történt? Kevesebb mint öt miértben, miként oldjuk meg a gyökérproblémát egyetlen lépéssel – olvassa el a könyvet.

3. lépés: Tedd össze az egészet

Most nézze meg, mit tett az első és a második lépésben – a bűntudatát, az öt miértjét (vagy kevesebbet), és a feltárt megoldásokat. Ez jó helyet biztosít a probléma megoldásának megkezdéséhez.

4. lépés: cselekedjen (később)

Így van – ez a belvízi közlekedés által jóváhagyott halogatás. Miután mindent leírtál, hátra kell lépned, és hagynod kell egy kis helyet. Egyeztessen találkozót magaddal, hogy holnap vagy másnap átnézd a jegyzeteidet. Az öt miért elvégzése rengeteg energiát igényel. Lehet, hogy be kell ismernie néhány kellemetlen érzést. Rendben van. Ismerd meg az igazságodat, de fedezd fel ezeket az érzéseket később, amikor szellemileg friss leszel, és készen állsz a cselekvésre.

3. lépés: Állítsd át a valóságodat

Hallottál már valaha a önbeteljesítő jóslat? Alapvetően ez az az elképzelés, hogy amit mondasz magadnak, valósággá válik és ez nagy probléma. Ha nem vagy óvatos, kudarcra készülhetsz, mielőtt elkezdenéd. Íme egy példa: Ha azt mondod magadnak, hogy „magányos farkas” vagy, ne lepődj meg, ha nehezen szerzel barátokat. Ha azt mondod magadnak, hogy magányos vagy, akkor azt az elképzelést erősíted, hogy csendes vagy, vagy hogy nem tudsz kijönni másokkal. Még az is előfordulhat, hogy önmagát szabotálja, ha például nem vesz részt a beszélgetésben, vagy nem vesz szemkontaktust, amikor találkozik valakivel. Nyilván nagy hiba. De átfogalmazhatod a valóságodat.

CSELEKVÉS LÉPÉS: Változtasd meg a beszédmódot (és a gondolkodásmódot)

Ne bújj el önmagad leírásai mögé, és kezdj el a tetteidre koncentrálni.

 • Változtassa meg a „magányos vagyok” szót „nem tettem ki magam” szóra.
 • Váltson át a „Csendes vagyok” helyett „félénk tudok lenni, amíg meg nem ismerek valakit”.
 • Lépjen a „nagycsontú vagyok”-ról a „Kicsit kevesebbet fogok enni és többet mozogni”-ra.

4. lépés: Építsen rendszereket céljainak eléréséhez

Az IWT-nél gyakran kapunk olyan kérdéseket, mint „Hogyan találok motivációt?” A helyzet az, hogy nem. A motiváció nem időzítés kérdése. A múzsád nem a szárnyakban várja, hogy a bolygók igazodjanak. Ha folyamatosan arra vársz, hogy minden tökéletes legyen, soha semmit nem fogsz elérni. Ehelyett összpontosítson olyan rendszerek kiépítésére, amelyek közelebb visznek céljaihoz. Kezdje azzal, hogy felteszi magának a kérdést: “Mi kell a célom eléréséhez?”

CSELEKVÉS LÉPÉS: Baby lépések

Hozzon létre egy kezelhető célt, és bontsa le lépésekre. Nézzünk meg egy „jó célt” és egy „rossz célt”, hogy lássuk, hogyan működik. ROSSZ GÓL: “Szeretnék formába lendülni.” Ez a cél SZORZAT. Ez homályos. Mit is jelent az, hogy „formában”? Honnan tudhatnád, hogy formában vagy? Még azt sem lehet tudni, hogy mikor érte el a célt. JÓ CÉL: „Hetente háromszor 20 percet akarok futni.” SZERETEM. Észreveszi, hogyan összpontosít a folyamatra a cél helyett? Ötlet helyett cselekvésre kötelezed el magad. Mérhető – vagy futott 20 percet, vagy nem – és ez is alátámasztja végső célját – hogy fittebbé váljon. Idővel tovább építhetsz a kialakult szokásokra, ha hosszabban vagy gyakrabban futsz. Végül látni fogja az eredményeket. Most alkalmazza ezt a megközelítést, és tegye ezt a saját céljaival.

 • Új munkát szeretnél? Jelentkezzen heti két állásra.
 • Szeretnél pénzt megtakarítani? Tegyél félre 50 dollárt minden fizetésedből.

A kis lépések idővel nagy eredményekhez vezethetnek.

5. lépés: Jutalmazd meg magad, ha sikerül

Tudtad, hogy több csokoládé fogyasztása valóban segíthet többet mozogni? Komolyan. Charles Duhigg szokásszakértő szerint, ha egy jól végzett munka után megjutalmazza magát, az erőteljes változásokat hozhat létre a gondolkodásmódjában. És ő tudná. Duhigg szó szerint együtt írta a könyvet a témáról A szokás ereje (egyikünk kedvenc könyvei viselkedésről). Valami olyasmi, mint a csokoládé evés az edzés végén, egyszerű módja annak, hogy felgyújtsd az agyad jutalmazási központjait. Ez segít megerősíteni azokat a jó érzéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy szokás gyökeret eresszen.

CSELEKVÉS LÉPÉS: Ünnepelje sikerét

Tedd fel magadnak a kérdést: „Milyen szokást szeretnék elkezdeni?” és „Mit fogok tenni, hogy megjutalmazzam magam a cselekvésért?” Íme néhány javaslat a kezdéshez:

 • Minden 25 percnyi mélyreható munka után adj magadnak öt perc szünetet, hogy azt csinálhasd, amit csak akarsz (más néven a Pomodoro technika).
 • Miután elérte a havi megtakarítási célt, vásároljon magának valamit, amit szeretne, például egy cipőt vagy egy videojátékot.
 • Miután elkészített egy egészséges ételt, nézzen meg néhány epizódot abból a Netflix-műsorból, amelyet szeretett volna megnézni.

A jutalom bármi lehet, amit csak akarsz – mindaddig, amíg őszintén élvezed.

Hogyan lehet legyőzni a halogatást

Ezen a ponton elolvastad a lépéseket, hogyan ne halogasd, de ha tényleg mozogni akarsz, akkor minden a kettő megértésében múlik. a termelékenység igazságai:

 • 1. igazság: Mindannyiunknak ugyanannyi időnk van a napban – tehát HAGYJA MEG AZ IDŐT (vagy annak hiányát) HIBÁZNI. Nem számít, hogy Bill Gates, túlhajszolt szülő vagy elfoglalt diák. Csak meg kell tanulnia, hogyan kezelje jobban az idejét (erről később).
 • 2. igazság: Nem kell érzelemmentes robotnak lenned ahhoz, hogy abbahagyd a halogatást. A fókusz és az időgazdálkodás a gondolkodásmódról és az egyszerű – mégis erőteljes – változtatásokról szól a tennivalóinak megközelítésében.

A megfelelő gondolkodásmóddal olyan szokásokat alakíthat ki, amelyek megmaradnak ahelyett, hogy a legegyszerűbb feladatok elvégzéséért küzdenének. Ha készen áll arra, hogy abbahagyja a kifogások keresését, kitörjön ebből a kerékvágásból, és jelentős változást eszközöljön az életében, ez az ingyenes útmutató az Ön számára készült. Ebben az ingyenesen letölthető anyagban a legjobb belvízi anyagokat gyűjtöttük össze a célok kitűzésével, a megtapadt szokások kialakításával és a motivációs hullámok meglovagolásával kapcsolatban. valamint visszatérni a pályára, ha valaha is elesik.