0

Ethereum Rally Bull Trap? Íme, mit mond ez a mérőszám

Share
  • February 23, 2023

A legújabb Ethereum rally egy bikacsapda vagy egy friss bikapiac kezdete? Íme, mit mond erről az ETH-eladó vétel-eladás arány.

Az Ethereum Taker vételi/eladási aránya 1 alá esett a közelmúltban

Egy elemző a CryptoQuant bejegyzésében rámutatott, hogy a közelmúltban a mérőszám szerint bearcos volt a hangulat. A „vevő vétel-eladás arány” egy olyan mutató, amely méri az Ethereum határidős piacán az átvevő vételi és eladni kívánt mennyiségek arányát.

Ha ennek a mutatónak az értéke nagyobb, mint 1, az azt sugallja, hogy a „hosszú” vagy az átvevő vásárlási volumen nagyobb, mint a „rövid” vagy az átvevő eladási mennyiség. Ez a tendencia azt jelenti, hogy több vásárló hajlandó magasabb áron kriptovalutát vásárolni.

Másrészt a küszöbnél kisebb arányértékek azt jelentik, hogy az átvevő eladási volumen a dominánsabb a határidős piacon. Így jelenleg a többség osztja a mackó hangulatot.

Íme egy diagram, amely a 30 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) Ethereum átvevő vétel-eladás arányának trendjét mutatja az elmúlt néhány évben:

Bitcoin Taker vételi eladási arány

The 30-day SMA value of the metric seems to have taken a deep plunge in recent days | Source: CryptoQuant

Amint az a fenti grafikonon látható, a 30 napos SMA Ethereum-eladó vétel-eladás aránya az 1-es vonal fölé szökött az eszközár legutóbbi emelkedése mellett.

Ez azt jelenti, hogy az ETH határidős piacán a többségi hangulat az érme értékének emelkedésével emelkedett. A mutató értéke azonban a rally lassulásával csökkent, és az árfolyam oldalra mozdult.

Tovább folytatódott a vétel-eladás arány csökkenése, és a mutató hamarosan az egy pont alá süllyedt. Ez azt jelenti, hogy a konszolidációt követően a short volumen uralta a határidős piacot.

A mutató a közelmúltban olyan mélypontot ért el, amely éppen egy évvel ezelőtt volt tapasztalható. A grafikonból kitűnik, hogy a rally legutóbbi szakaszában a mutató nem mutatott jelentős növekedést az értékében, és a domináns hangulat továbbra is bearanyos.

Történelmileg a kriptovaluta általában akkor került csúcsra, amikor a 30 napos SMA átvevő vétel-eladás arány ilyen bearish értékeket vett fel. A grafikonon jól látható példa a 2021. novemberi bull run top (vagyis a jelenlegi minden idők legmagasabb árfolyama), amely a mutató értékei mélyen az egy jel alatt alakultak ki.

A mérőszám jelenlegi értéke nem olyan víz alatti, mint akkor, így az elkövetkező napokban még némi javulást mutathat, mivel a hangulat a rally folytatódásával ismét emelkedni fog.

A mennyiség azonban figyelmeztet:

(…) a közelmúltban lezajlott rallyt az előttünk álló hetekben szorosan figyelemmel kell kísérni, hogy eldöntsük, ez csak egy újabb bikacsapda, vagy egy új bikapiac kezdete, mivel ismét az eladók dominálhatnak.

ETH ár

A cikk írásakor az Ethereum 1600 dollár körül mozog, ami 4%-os növekedést jelent az elmúlt héten.

Ethereum ártáblázat

It looks like the value of the asset has declined over the last couple of days | Source: ETHUSD on TradingView

Kiemelt kép a Kanchanaráról az Unsplash.com-on, diagramok a TradingView.com-ról, a CryptoQuant.com-ról

#Ethereum #Rally #Bull #Trap #Íme #mit #mond #mérőszám