0

Az NBA Top Shot NFT-értékpapírok? Kikerült a zsűri

Share
  • February 23, 2023

Az NBA Top Shot NFT-k… értékpapírok? Egy amerikai szövetségi bíróság pontosan ezt értékeli egy új csoportos kereset jóvoltából.

Az ítélet valószínűleg csak a Dapper Labs és az NBA Top Shot termékük bizonyítéka lesz, de nagyon jól lehet tanulni abból, ahol a dolgok történnek.

Időközben a Dapper Labs ügy elutasítására irányuló indítványának korai elutasítása azt sugallja, hogy a megbeszélésnek nagyon is ágai lehetnek.

A Top Shot esetére vonatkozó szempontok

A New York-i Déli Kerületi Kerületi Bíróság szerdán az interneten keringő iratokból az derült ki, hogy számos megfontolás alapján elutasították az elbocsátási indítványt. A legfontosabb, hogy ez távolról sem végleges döntés bármely kérdésben, de lényegében azt igazolja, hogy a bíróság jogosnak tartja-e a keresetet.

A dokumentumban a bíróság nehéz döntést talál, és a forgatókönyvet a következőképpen írja le: „szoros tárgyalás, és a Bíróság döntése szűkös”. Az „értékpapír” definíciója az Egyesült Államokban jellemzően a Howey-tesztre utal, amely egy olyan közös szabvány, amely figyelembe veszi a profitelvárásokat és a befektetési szempontokat.

Ezen az ítéleten belül a bíró értékeli a Howey-teszt kritériumait, és általában úgy találta, hogy a kritériumok nem a Dapper Labs mellett állnak.

Dapper Labs' native Flow token (FLOW) was cited in the court's decision when considering the ecosystem surround Top Shot. | Source: FLOW-USD on TradingView.com

Mit jelent az NFT-k számára

Rövid távon a Dapper Labs háromhetes válaszidőt kap.

Annak ellenére, hogy valószínűleg kihívásokkal teli út áll a Dapper Labs előtt, ez nem jelenti azt, hogy az ebben az ügyben megszületett végső döntés minden NFT-t el fog érni. A Dapper Top Shot terméke különösen szigetelt; A Top Shot NFT-k nem kereskednek a Dapper Labs tulajdonában lévő piactéren kívül, és nem kereskednek velük aktívan pénztárcákba.

A Flow ökoszisztémája viszonylag szigetelt maradt, ami azt eredményezte, hogy rést vívott ki a kriptográfia terén, mint egy NFT-központú lánc, amely a legjobban használható fehércímkézési megoldásként. Ez kissé ritka a kriptográfia területén, különösen a Flow által tapasztalt elterjedtséghez képest – ami vitathatatlanul a Dapper Labs üzletfejlesztési csapatának elismerése.

Ennek ellenére számíthatunk ennek az esetleges ítéletnek a következményeire valószínűleg jobban alkalmazható a Dapper NFT-termékeire, mint az NFT-kre tágabb értelemben – mivel ritka az ilyen fokú sikerrel zártabb NFT-ökoszisztéma.

Addig is számítani kell arra, hogy ez az ügy hosszú távon és lassan halad a sárban, mivel ez a legutóbbi bejelentés nagyjából hat hónappal azután érkezik, hogy a Dapper Labs benyújtotta az elutasítás iránti indítványát.

#NBA #Top #Shot #NFTértékpapírok #Kikerült #zsűri