0

Az NBA legjobb lövés döntése „nettó pozitív” a Ripple számára, íme, miért

Share
  • February 23, 2023

Az Egyesült Államok kerületi bírójának tegnapi ítélete a Dapper Labs azon indítványáról, hogy utasítsa el azt a keresetet, amely szerint az NBA Top Shot NFT-k nem bejegyzett értékpapírok, „nettó pozitív” hatást gyakorolhat a Ripple-nek az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete elleni perére. Legalábbis ezt állítja James „MetaLawMan” Murphy ügyvéd és stratégiai tanácsadó.

Victor Marrero körzetbíró határozatában kijelentette, hogy a Dapper Labs NFT-kollekciója úgy tűnik, megfelel a Howey-teszt alapján a biztonsági követelményeknek. Ez alapján elutasította a Dapper Labs elutasító indítványát.

Az NBA Top Shots-t a Dapper Labs indította el 2021-ben, és minden idők egyik legsikeresebb NFT-kollekciója. Az NFT vásárlói összegyűjthetik a cég által kiadott, a National Basketball Association (NBA) videós összefoglalóit.

2021 májusában egy felperes beperelte a Dapper Labs-t, azt állítva, hogy a Top Shots kollekció nem bejegyzett értékpapír. Azzal, hogy elmulasztotta regisztrálni a SEC-nél, a vállalat állítólag megsértette az Egyesült Államok értékpapír-törvényeit, és ezzel károsította a fogyasztókat.

Milyen következményekkel jár a Ripple?

James Murphy ügyvéd magyarázta Egy sor tweetben a New York-i szövetségi bíró úgy döntött, hogy a per „valószínűleg azt állítja”, hogy a Dapper Labs NBA Top Shot NFT-k első eladása értékpapírnak minősül a Howey-teszt szerint.

Mindazonáltal nem hiszi el, hogy ennek az ítéletnek bármiféle hatással kellene lennie a Ripple kontra SEC-ügy elemzésére. Az első lényeges különbség az, hogy a Top Shot határozat egy elbocsátási indítványról szóló határozat, míg a Ripple az összefoglaló ítélet szakaszában van, ahol a bíró a felek által bemutatott bizonyítékokat veszi figyelembe.

Ezenkívül Marrero bíró nem foglalkozik a Top Shot NFT-k másodlagos piacon történő értékesítésével. Marrero bíró hozzátette, hogy ezt az ítéletet nem szabad minden NFT-re alkalmazni, hanem mindegyiket eseti alapon kell értékelni:

Nem minden vállalat által kínált vagy eladott NFT minősül értékpapírnak.

A döntés kulcsfontosságú tényezője azonban Murphy szerint erős érv is lehet Ripple mellett:

A bíró döntésében kulcsfontosságú tényezőként hivatkozott arra a tényre, hogy a Top Shots a kibocsátó által üzemeltetett privát blokkláncon kereskedik. Az XRP nyilvános blokkláncon kereskedik. Emiatt a Top Shot vélemény pozitívnak tekinthető a Ripple számára. Nem jogi vélemény – csak egy tweet.

John E. Deaton, az XRP közösség ügyvédje hangsúlyozta Twitteren, hogy a bíró döntése korántsem végleges. A bíró „csak elutasította a ritkán elfogadott” elbocsátási indítványt, ami azt jelenti, hogy az ügy a felderítési szakaszban folytatódik.

„A bíró továbbra is dönthet úgy, hogy ezek az NFT-k NEM értékpapírok, vagy arra a következtetésre juthat, hogy azok, vagy dönthet úgy, hogy az esküdtszéknek ténykérdésekről kell döntenie, mielőtt a bíró dönthetne. Összegezve, ez az ügy még el sem kezdődött!” – mondta Deaton.

A sajtó idején az XRP 0,3942 dolláron forgott.

Ripple XRP USD
XRP ár, 1 napos diagram | Forrás: XRPUSD a TradingView.com-on

Kiemelt kép a Tingey Injury Ügyvédi Iroda / Unsplash, Chart a TradingView.com oldalról


#NBA #legjobb #lövés #döntése #nettó #pozitív #Ripple #számára #íme #miért