0

A világ 2 legnagyobb kriptográfiai tőzsdéje állítólag engedélyezte a szankcionált oroszok tranzakcióit

Share
  • February 26, 2023

Az Inca Digital blokklánc-elemző cég kutatása szerint a népszerű kriptográfiai tőzsdéket, a Huobit és a KuCoint kritizálták amiatt, hogy nem tartják be az Oroszországgal szemben az ukrajnai invázió következtében bevezetett szankciókat.

Az Inca Digital felfedte, hogy a két vezető tőzsde nem tett intézkedéseket annak megakadályozására, hogy a szankcionált orosz bankok használják egymás közötti peer-to-peer hálózataikat – írja a Politico.

Az Inca Digital vezérigazgatója, Adam Zarazinski egy interjú során kijelentette, hogy ezek a tranzakciók gyakran használnak Tethert, egy stabil érmét, amely a szabályozók saját vizsgálata alá került, és ez az amerikai és európai korlátozások megsértése lehet.

A nagy kriptográfiai tőzsdék nem blokkolják a szankcionált orosz bankokat

Az orosz banki betéti kártyákat állítólag kripto-tőzsdéken használták ki.

Zarazinski a Bloomberg idézeteiben mondta:

„A Tethert gyakran használják az oroszok arra, hogy pénzt mozgassanak ki az országból, hozzátéve, hogy ez a két tőzsde feltétlenül használja, különösen arra, hogy kriptobanki szolgáltatásokat nyújtson a szankcionált orosz bankoknak.

Hozzátette:

„Azt akarjuk, hogy a kriptográfia ne csak túlélje a közelmúltban történteket, hanem fejlődjön is… de azt is szeretnénk, hogy kivédjük a rossz szereplőket, és felelősségteljesen fejlesszük az iparágat.”

Huobi és KuCoin nem válaszolt azonnal a megjegyzéskérésekre.

Egy évvel Oroszország teljes körű Ukrajna inváziója után a hírek azt mutatják, hogy az Egyesült Államok azon törekvése, hogy az orosz intézményeket és oligarchákat kitiltsa a globális pénzügyi rendszerből, továbbra is hatástalan.

Image: Crypto News

A Binance tagadja az irányelvek hibáit

Mindkét oldalon katonák százezrei vesztették életüket, és ukrán nők és gyerekek milliói kényszerültek otthonuk elhagyására a folyamatban lévő háború következtében.

A jelentés emellett felhívja a figyelmet a Binance irányelveinek hiányosságaira is, mivel a cég állítólag „különféle módokat” kínál az orosz felhasználóknak kriptovaluták vásárlására a tőzsdén.

Ez a probléma annak ellenére is fennáll, hogy tavaly márciusban a Binance korlátozta bizonyos orosz bankkártyák fiat befizetését.

Binance cáfolta az állításokat. A tőzsde azt állította, hogy szigorúan betartja az „ismerje meg ügyfelét” (KYC) törvényeket, és cenzúrázza a felhasználók közötti kommunikációt a bírságok kiszabása érdekében.

A jelentés azt is felfedte, hogy a szingapúri székhelyű ByBit tőzsde lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy orosz rubelt kriptovalutákra váltsanak peer-to-peer piacán és fiat betétei révén.

Crypto total market cap at $1 trillion on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Mi az a KYC?

A Know Your Customer (KYC) szabály előírja, hogy a vállalkozások megerősítsék ügyfeleik személyazonosságát, hogy megállítsák az illegális tevékenységeket, beleértve a pénzmosást és a terrorizmus finanszírozását.

A monetáris szolgáltatások felajánlása előtt a vállalkozásoknak, beleértve a digitális valutaváltókat is, személyes adatokat kell gyűjteniük és ellenőrizniük kell ügyfeleiktől, ideértve a nevet, címet, születési dátumot és a kormány által kibocsátott személyazonosító adatokat. Ezt a szabályt számos szektorban alkalmazzák a csalárd és jogellenes magatartás visszaszorítására.

-Kiemelt kép a TRT Worldből


#világ #legnagyobb #kriptográfiai #tőzsdéje #állítólag #engedélyezte #szankcionált #oroszok #tranzakcióit