0

A Ripple felszólítja Gensler visszautasítását a kriptográfiai ügyekből

Share
  • February 28, 2023

A Ripple Labs és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) közötti jogi csata továbbra is döntésre vár, miután nagyjából egy hónappal ezelőtt mindkét fél benyújtotta a végső tájékoztatást. A per legújabb fejleménye a Forbes újságírójának, Dr. Roslyn Laytonnak a beavatkozása volt, aki beavatkozási indítványt nyújtott be, hogy hozzáférést kérjen a bíróságtól a Hinman-beszéd dokumentumaihoz.

Ennek ellenére a Ripple jogi igazgatója (CLO), Stuart Alderoty az elmúlt hetekben többször is rámutatott a SEC helytelen magatartására. Két héttel ezelőtt azt írta, hogy a SEC elnöke, Gary Gensler politikai felelősséggel tartozik azért, mert nem hozott létre megfelelő szabályozást több mint 40 millió kriptovalutát birtokló amerikai számára.

A Ripple CLO Gensler visszavonását követeli

Legutóbbi tweetjében Alderoty felhívja a figyelmet Gary Gensler súlyos helytelen magatartására, amely még mindig a végét jelentheti. A Ripple CLO írja:

Kriptojogász, PSA: Gensler elnök ismét kijelentette, hogy a BTC kivételével minden kriptovaluta nem bejegyzett értékpapír. Mostantól el kell zárnia magát a szavazástól minden olyan végrehajtási ügyben, amely ezt a kérdést felveti, mivel előre megítélte az eredményt. Antoniu kontra SEC (8th Cir. 1989).

Alderoty tweetje Genslernek a New York Magazine-ban adott interjújára utal, amelyben kijelentette, hogy „a Bitcoinon kívül minden” értékpapír. Ezzel az egyértelmű és világos kijelentéssel azonban Gensler tévedhetett, ahogy Alderoty megjegyzi, az Antoniu kontra SEC-re hivatkozva.

Ebben az ügyben az alperes SEC eltiltott egy tőzsdeügynököt, hogy egy cégnél dolgozzon, mert megsértette a szövetségi értékpapírtörvényeket. A SEC eljárást indított annak érdekében, hogy a tőzsdeügynököt véglegesen eltiltsák az értékpapír-ágazati tevékenységtől.

A SEC egyik biztosa azonban óriási hibát követett el – döntött később a bíróság. Amíg az eljárás folyamatban volt, a biztos véglegesnek nevezte a kitiltást.

A bíróság megállapította, hogy a biztos észrevételei a tőzsdei ügynöki munkavégzés tartós eltiltására vonatkozóan az ügyben, azt mutatják, hogy a biztos előre ítélte a kérdést. A biztos további részvétele a kizárási eljárásban megsértette a megfelelő eljárást.

Gary Gensler legutóbbi nyilatkozatával ezzel kizárta magát a kriptoval kapcsolatos értékpapír-ügy szavazásán való részvételből. Amint Alderoty kifejti, Genslernek most el kell zárnia magát a szavazástól minden végrehajtási ügyben, mivel előre megítélte az eredményt.

A SEC újabb csatatérrel néz szembe

Eközben a SEC egy új csatatér előtt áll, hogy megküzdjön egy XRP közösségi ügyvéddel. Fred Rispoli, a Hodl Law két hónappal ezelőtt beperelte a SEC-et, és azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy az Ether és az Ethereum hálózat nem értékpapír.

Figyelemre méltó, hogy a SEC indítványt nyújtott be a kereset elutasítására. Indítványában a SEC ezt lenyűgözővé teszi nyilatkozat:

Hodl Law saját állításai világossá teszik, hogy a SEC nem jutott végső döntésre az Ethereum hálózattal vagy az Etherrel kapcsolatban.

A SEC és Gensler ismét ellentmondanak maguknak. Az ügy első tárgyalási napját március 13-ra tűzték ki.

A sajtó idején az XRP 0,3741 dolláron forgott, ami 0,3%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

Ripple XRP USD
XRP ár, 1 napos diagram | Forrás: XRPUSD a TradingView.com-on

Kiemelt kép a Morning Tick-ről, diagram a TradingView.com-ról


#Ripple #felszólítja #Gensler #visszautasítását #kriptográfiai #ügyekből