0

A Microsoft elhozza az új, mesterséges intelligenciával hajtott Binget mobilra és Skype-ra, hangot ad neki

Share
  • February 22, 2023

Alig két héttel az új, mesterséges intelligencia-kompatibilis Bing asztali számítógépen való elindítása (és ezalatt néhány hullámvölgy) után a Microsoft ma bejelentett hogy az új Bing már elérhető a Bing mobilalkalmazásban és a Microsoft Edge böngészőjén keresztül is Androidra és iOS-re. Ezzel a hangbevitellel is kommunikálhat a Bing csevegési módjával. Szintén újdonság a Skype, a Microsoft üzenetküldő alkalmazásának integrációja, amely mostantól lehetővé teszi, hogy a Binget szöveges beszélgetésbe vigye további információk hozzáadásához.

A kép forrásai: Microsoft

Az a tény, hogy a Microsoft mobilra hozza az új Binget, nem éppen meglepetés. A cég végül is elsőbbséget biztosít a mobil Bing alkalmazást telepítő felhasználóknak a várólistán, hogy hozzáférhessenek az új funkciókhoz. A Skype-integráció azonban nem feltétlen volt mindenkiben, részben azért, mert gyakran úgy tűnik, hogy a Microsoft megfeledkezett a Skype-ról, pedig a szolgáltatásnak még mindig napi 36 millió felhasználója van a cég szerint.

Ezzel az új integrációval (amely már előnézetben van) hozzáadhatja a Binget bármely csevegéshez (a „@Bing” paranccsal), és felteheti neki ugyanazokat a kérdéseket, mint a normál csevegési módban. Az egyik remek funkció itt az, hogy kiválaszthatja, hogy a válaszait felsoroláspontokként, szövegként vagy „egyszerűsített válaszként” szeretné-e megjeleníteni, ahogy a Microsoft nevezi. Ez egy olyan funkció, amelyet a szokásos Bing-csevegésben is szeretnék látni.

Ha ez egy kicsit ismerősen hangzik, annak az lehet az oka, hogy Ön azon kevesek közé tartozik, akik emlékeznek a Google Allo-jára, amely a cég szerencsétlenül járt kísérlete egy mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett üzenetküldő alkalmazásra. Az Allóban is a felhasználók cseveghettek a Google Asszisztenssel, és beszélgetésekbe hozhatták, bár ez 2016 volt, és a nagy nyelvi modellek, mint a GPT-3 még nem számítottak, így a képességei korlátozottak voltak (bár cserébe nem t csak hallucinálok válaszokat sem).

Ami a mobilalkalmazásokat illeti, itt nincs igazi meglepetés. A hangalapú keresés egy kellemes bónusz mobil használatakor. A Microsoft szóvivője megerősítette, hogy Ön diktálhatja kérdéseit, és a Bing a Microsoft szövegfelolvasó technológiáját is használja a válasz felolvasására. Még mindig meg kell néznünk, hogyan hangzik a Bing. A Microsoft az elmúlt években lemondott Cortana hangasszisztenséről (és a Bing külön megjegyzi, hogy „nem asszisztens”), de nem férhet kétség afelől, hogy ezek a nagy nyelvi modellek meggyőző használati példát jelentenek a hangasszisztensek számára, amelyekre már régóta várnak. gyilkos funkció az időzítők beállításán túl.

Nem titok, hogy a Microsoftnak az elmúlt napokban igencsak meg kellett szűkítenie a Bing eredeti funkcionalitását, mivel a felhasználók jóval túlterhelték a rendszert, mint amit a cég tesztelt. És bár határozottan ezt is megtettem, az új Binget is nagyon hasznosnak találtam a vele való napi interakcióm során. Még mindig nagyon korai az ilyen eszközök, és szerencsére a Microsoft eléggé érzékeny a kritikusaival szemben – még akkor is, ha elszomorít, hogy most már csak beszélgetésenként hat fordulatra korlátozza a felhasználókat, és összesen napi 60 lekérdezést.

A kép forrásai: Microsoft

#Microsoft #elhozza #új #mesterséges #intelligenciával #hajtott #Binget #mobilra #és #Skypera #hangot #neki