0

A Kormányzati Watchdog támogatja a Hinman-dokumentumok feloldását

Share
  • February 24, 2023

A Forbes újságírója, Dr. Roslyn Layton támogatást kap azon indítványához, hogy beavatkozzon a Ripple Labs és az Értékpapír-tőzsdefelügyelet (SEC) közötti perbe, amely a Hinman-beszéd dokumentumaihoz kíván nyilvános hozzáférést biztosítani. Az Empower Oversight Whistleblowers & Research (EMPOWR) támogatását fejezte ki az indítvány mellett.

Az EMPOWR egy nonprofit, pártoktól független szervezet, amely a kormányzati és vállalati visszaélések független felügyeletének javításán dolgozik. Küldetése, hogy segítsen a bennfenteseknek dokumentálni és jelenteni a korrupciót a megfelelő hatóságoknak.

A Hinman-dokumentumok jelentősége a Ripple-ügyben

A Twitteren, a kormány őrző testületén keresztül írt Jason Foster alapítója és elnöke támogatja azt az indítványt, hogy feloldják a SEC kriptovalutákkal kapcsolatos összeférhetetlenségeivel kapcsolatos Hinman-dokumentumokat. Foster egy sajtóközleményben kijelentette, hogy a közvélemény megérdemli a SEC válaszait arra vonatkozóan, hogy az ügynökség pontosan mit tudott Hinman beszédéről, és mikor tudta meg:

A SEC következetesen meggátolta a közérdekű átláthatósági szervezetek – köztük az Empower Oversight – minden próbálkozását, hogy rávilágítsanak az összeférhetetlenségre és az etikai kérdésekre az ügynökségnél.

A nyilatkozat kitér arra, hogy az amerikai ügynökség 2021 augusztusa óta figyelmen kívül hagyta az EMPOWR-t. Ekkor a kormány felügyelete olyan kérelmet nyújtott be, amely még mindig az információszabadságról szóló törvény (FOIA) miatt folyamatban lévő per tárgya a SEC ellen.

Tavaly októberben az Empower Oversight kifogást nyújtott be a SEC gyorsítéleti indítványával szemben a FOIA-perben, amely a kriptovaluta ügyekben összeférhetetlenséggel és szelektív végrehajtással kapcsolatos dokumentumokkal kapcsolatos. Decemberben a szervezet nyilvántartási kérelmet is benyújtott a SEC-hez, amelyben a kommunikáció teljes nyilvántartását kérte névjegyzékkel együtt.

Így az EMPOWR érdeke egybeesik Dr. Roslyn Layton szándékával, aki azt állítja, hogy a SEC elleni Ripple-ügy eldönti a kriptovaluták jövőjét az Egyesült Államokban.

Dr. Layton szerint az ügy törvényes népszavazásként fog szolgálni a SEC teljes „végrehajtással történő szabályozási” rendszeréről az iparág számára, ezért a közvéleménynek jogos érdeke fűződik a Hinman-dokumentumokhoz.

A beavatkozási indítvány módosul

Dr. Layton beavatkozási indítványának új fejleményében James Filan, az XRP-t támogató ügyvéd február 22-én egy tweetben bejelentette, hogy módosított beavatkozási indítványt nyújtottak be.

Dr. Layton eredeti indítványa arra utalt, hogy a SEC felajánlotta a Hinman-beszéddokumentumokat saját összefoglaló ítéleti indítványának alátámasztására, ami nem így volt. Ennyiben az indítványt formai okokból módosítani kellett, hogy megmaradjon annak esélye, hogy az Egyesült Államok New York-i Déli Kerületi Bíróságának bírája helyt adjon.

A sajtó idején az XRP árfolyama 0,3888 dolláron tartott, és az oldalirányú trendben maradt.

Ripple XRP USD
XRP ármozgás oldalra, 1 napos diagram | Forrás: XRPUSD a TradingView.com-on

Kiemelt kép a Gavel / Unsplash webhelyről, diagram a TradingView.com-ról


#Kormányzati #Watchdog #támogatja #Hinmandokumentumok #feloldását