0

A Hezbollah vezetője szerint az iráni hatalmas tüntetések erőteljes választ adtak az ellenségekre

Share
  • February 17, 2023

Naszrallah csütörtök esti televíziós beszédében mondta a libanoni fővárosban, Bejrútban a Hezbollah mártírhalált halt katonai parancsnokaira emlékezve tartott ünnepségen.

„A nyugati médiák nem vesznek tudomást az 1979-es iszlám forradalom győzelmének évfordulóján Iránban lezajlott milliós felvonulásokról, és ehelyett az összejövetelekre és zavargásokra összpontosítottak, amelyek kis számú embert vonzottak, és megpróbálták felbujtani őket” – mondta Naszrallah. mondott.

Hozzátette: „Mindazok, akik az iráni iszlám berendezkedés, különösen a cionista rezsim bukására tippelnek, tévednek számításaikban, és emlékeztetni kell őket arra, hogy álmuk soha nem fog valóra válni. A legutóbbi [Bahman 22.] tüntetések országszerte az iszlám forradalom győzelmének évfordulója alkalmából határozott és megfelelő választ adtak az ellenségeknek és azoknak, akik hamisan azt állították, hogy az iszlám rendszer napjai meg vannak számlálva.”

Naszrallah megjegyezte, hogy az Egyesült Államok 2019 óta egy sor összeesküvést dolgozott ki annak érdekében, hogy Libanont visszaszerezze ellenőrzése és uralma alá; az ilyen pályázatokon azonban elbukott.

Hangsúlyozta, hogy a megszálló tel-avivi rezsimmel szembeni kiemelkedő eredmények közé tartozik a megszállt libanoni területek felszabadítása, valamint az Izraellel folytatott, régóta húzódó tengeri határvita lezárása a gázban gazdag Földközi-tengeren.

Naszrallah tisztelettel adózott a Hezbollah mártírhalált halt parancsnokai és harcosai előtt is, kijelentve, hogy az általuk tapasztalt nehézségek és nehézségek ellenére állhatatosan lojálisak maradtak a libanoni ellenállási mozgalomhoz.

A Hezbollah vezetője Barack Obama volt amerikai elnök 2022-es beszédére hivatkozott, amelyben egy ország közvéleményének ellenőrzéséről beszélt a nemzet félrevezetésével, figyelmeztetve, hogy a jelenlegi Joe Biden-kormány követi a példáját.

Obama beszédében kifejtette, hogy Washington különféle eszközöket fog bevetni egy bizonyos kormány megbuktatása érdekében. Könyörtelenül arra törekszik, hogy kétségbeesésbe kergesse a nemzetet, és aláásná a kormányba vetett bizalmát – mondta Naszrallah.

„A dollár árfolyamának és árának drámai megugrásával foglalkozni kell. Az emberek követelései teljesen jogosak. Nem szabad elfogadnunk az energiacégek halogatását a Földközi-tengeren, a Libanon partjainál folyó olaj- és gázkutatási tevékenység elindításával kapcsolatban” – mutatott rá.

„Az amerikai kormányzat a korábbi libanoni kormányok burjánzó korrupciójára támaszkodik, hogy előmozdítsa összeesküvéseit. Kezdeményezéseket kell létrehoznunk és együtt kell működnünk egymással annak érdekében, hogy meghiúsítsuk a Libanont káoszba sodorni és a közvéleményt befolyásoló terveket” – szögezte le.

Naszrallah arra is sürgette a különböző libanoni politikai frakciókat, hogy tegyék félre nézeteltéréseiket, és jussanak konszenzusra a korábbi elnök, Michel Aoun utódjaként való új államfő megválasztásáról, akinek mandátuma tavaly október 31-én járt le.

„Senki sem kényszeríthet elnököt Libanonra, és a megfelelő erőfeszítéseknek belföldieknek kell lenniük. Az Egyesült Államok bejrúti nagykövetsége és néhány civil szervezet arra törekedett, hogy kedvező jelöltjeit állítsa be új elnökké. A projektjük azonban megbukott” – folytatta a Hezbollah vezetője.

A Hezbollah főtitkára a továbbiakban „kritikusnak és példátlannak” minősítette az izraeli megszállt területek status quo-ját, hangsúlyozva, hogy a Benjamin Netanjahu miniszterelnök vezette szélsőjobboldali izraeli kormányzat fokozza a feszültséget, és a palesztinokkal való konfrontáció felé tereli a dolgokat.

Naszrallah kijelentette, hogy sok izraeli történész arra figyelmeztetett, hogy az entitás 1948-as létrehozásának 80. évfordulója előtt megszűnik létezni.

Kiemelte, hogy a zsidók nem uralkodtak több mint nyolcvan évig a zsidó történelem során, megjegyezve, hogy a jelenlegi izraeli rezsim az entitás fennállásának nyolcadik évtizedéhez közeledik.