0

A Google Cloud együttműködik a Tezos blokklánccal, hogy a web3 technológiát eljussa ügyfeleihez

Share
  • February 22, 2023

A Google Cloud a Tezos Alapítvánnyal együttműködve növeli web3-as alkalmazásfejlesztését, és új szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára – jelentették be szerdán a cégek.

„A Tezos, mint ökoszisztéma hírnevet szerzett az intézményi és a B2B beépítés terén” – mondta Mason Edwards, a Tezos Foundation kereskedelmi igazgatója a TechCrunchnak. „Ez lehetővé teszi számunkra, hogy intézményeket és még nagyobb méretű intézményeket csatlakoztassunk ebbe a térbe. Ez üzemanyag és oktánszám lesz ehhez.”

A partnerség azt tervezi, hogy minden Google Cloud-ügyfél számára megkönnyíti, hogy Tezossá váljon.pékek”, vagy hálózati érvényesítőket. A pékek a Tezos részei tét igazolása mechanizmus, amely segíti a protokoll futtatását és jutalmakat kap. A Google Cloud pékré is válik, és csatlakozik a meglévő pékekhez, például a Ubisoft játékcéghez.

A Tezos egy nyílt forráskódú tét-bizonyító blokklánc, amelynek több mint 2,3 millió finanszírozott számlája van, összesen 158,6 millió tranzakció során. Emellett olyan jelentős márkákkal és vállalatokkal is együttműködik és épít, mint a Manchester United, a McLaren és a Société Générale.

Múlt hónapban, Tezos partnere a kaliforniai DMV hogy segítse az ügynökséget az autók jogcímeinek digitalizálásában és a tulajdonjog átruházásában a Tezos által épített privát blokkláncon a műveletek egyszerűsítése érdekében.

„Az intézmények odafigyelnek, és felismerik, hogy ez a zavarok tere lesz; Legyen szó akár hűségprogramokkal vagy fogyasztói elkötelezettséggel foglalkozó kiskereskedőről, akár egy nagy intézményről, a blokklánc megzavarja iparága egyes részeit” – mondta Edwards.

A Tezos úgy látja, hogy ez a partnerség egy „rendkívül erős jelzés” a fejlesztői közösség számára, hogy egy olyan hatalmas infrastrukturális platformmal rendelkezzenek, mint a Google Cloud – tette hozzá Edwards.

„A Web3-fejlesztők és a vállalatok olyan továbbfejlesztett fejlesztői eszközöket és infrastruktúrát keresnek, amelyek elősegíthetik termékeik ütemezésének felgyorsítását” – mondta James Tromans, a Google Cloud web3-ért felelős mérnöki igazgatója a TechCrunchnak. „A fejlesztők ismerik a nagyszerű technológia értékét, és lehetőséget látunk arra, hogy olyan differenciált ajánlatokat kínáljunk, amelyek arra az alapra épülnek, amely hasonlóképpen támogatja a blokklánc-fejlesztők által kidolgozni kívánt termékeket és szolgáltatásokat.”

Egy példa arra, hogy a Google Cloud miként próbálja ezt kezelni, az Ethereum Blockchain Node Engine-jén keresztül, egy dedikált csomópont-szolgáltatáson keresztül, amely a Google Cloudot blokklánc-alapú alkalmazásfejlesztéshez használja fel, jegyezte meg Tromans.

„Több nagy és kicsi vállalat is szeretne részt venni a láncon” – mondta Tromans. „Láncon belüli olvasási és írási képességet akarnak a blokklánc alapú alkalmazások telepítéséhez.”

A láncon belüli adatok nagyarányú megtekintéséhez a Google Cloud több nyilvános BigQuery-adatkészletet tárol a piacterén, beleértve a teljes blokklánc-tranzakciós előzményeket olyan hálózatok esetében, mint a Bitcoin, EthereumBitcoin Cash, Dash, Litecoin, Zcash, Theta, Hedera Hashgraph, Band Protocol, Polygon, XRP és Dogecoin.

Vállalati sütési programja révén a Google Cloud új és meglévő ügyfelei web3-alkalmazásokat készíthetnek, valamint csomópontokat és indexelőket telepíthetnek a Tezos protokolljára. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok és a fejlesztők egyaránt kihasználhatják a Tezos blokklánc technológiát a Google Cloud infrastruktúrája mellett.

“A csomópontok méretarányos futtatása időigényes, költséges, és végső soron elvonja a figyelmet az alaptermékek megépítéséről” – mondta Tromans. A partnerség lényege a Tezos vállalati sütési programjának támogatása körül forog, amelynek célja, hogy csökkentse a súrlódást a láncon részt venni kívánó vállalatok számára, és segítse a fejlesztőket a csomópontok telepítésében a blokkláncon – jegyezte meg Tromans.

A Google Cloud partnerség lényege, hogy csökkentse a fejlesztők belépési korlátait a Tezos blokkláncra építeni, mondta Tromans.

“Ez nem csak a technológiai akadályok csökkentésére korlátozódik, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a web3 ökoszisztémában működő startupoknak más támogatási formákra van szükségük, például mentorálásra és infrastrukturális költségeik csökkentésére” – tette hozzá Tromans. „Ez egy másik terület, ahol a Google Cloud együttműködik a Tezos Alapítvánnyal, hogy a web3 ökoszisztéma kiválasztott indulóinak ilyen jellegű támogatást nyújtson.”

Általánosságban elmondható, hogy a Google Cloud azt tervezi, hogy továbbra is együttműködik a „web3 ökoszisztéma kulcsszereplőivel”, hogy folyamatosan növekedjen a nyílt forráskódú technológiák innovációja – mondta Tromans. „Nem tranzakciós kapcsolatról van szó; ehelyett arról van szó, hogy keressük azokat a lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik az alapítók és fejlesztők számára az ökoszisztéma növelését.”

A partnerségeken kívül a Google Cloud azt tervezi, hogy idén a „blokklánc-technológia alaprétegének alapelveire” összpontosít – osztotta meg Tromans. “Izgatottan várjuk, hogy olyan termékeket készítsünk, amelyek megfelelnek ezeknek az igényeknek.”

#Google #Cloud #együttműködik #Tezos #blokklánccal #hogy #web3 #technológiát #eljussa #ügyfeleihez