0

A Forbes a kriptográfiai közösségek felháborodása közepette töröl egy darabot az ETH-ról és az XRP-ről

Share
  • February 17, 2023

A Forbes vezető munkatársa, Roslyn Layton esszét írt a SEC ETH-val és XRP-vel kapcsolatos politikájáról. Később rejtélyes módon eltávolították a webhelyről.

Ez akkor történt, amikor az XRP közösség dühösen reagált erre a hírre. A „Miért kezeli a SEC másként a hullámzást és az ethereumot” című cikk jelenleg nem érhető el. A szerkesztő felugró megjegyzése azt írja, hogy az oldal már nem aktív.

Ennek ellenére a cikk továbbra is elérhető az XRP közösség tagjai által terjesztett képernyőképeknek köszönhetően. Ezenkívül a digitális eszközök rajongója, Bill Morgan a Twitteren közzétette, hogy a lap továbbra is megtekinthető olvasó módban bizonyos böngészőkön.

A lap részletei

A Forbes szerzője, Layton azt a kérdést veti fel, hogy a SEC miért mentesíti az ethereumot az ellentmondásos Bill Hinman 2018-as beszéde alól, amely az ügynökség szerint elegendő irányt ad a fejlődő szektor számára, de úgy dönt, hogy eltérően kezeli a Ripple-t és az XRP-t. A politikakutató, aki ezt a szabályok lehetséges „ellentmondásaként” azonosítja, azt állítja, hogy a probléma forrásaként a vitatott Hinman-papírokban rejlik a dörzsölés.

A Hinmanról szóló feljegyzések e-mailekre, valamint egyéb olyan elemekre utalnak, amelyek a vitás beszéd elkészítésének folyamatához kapcsolódnak. Lényeges, hogy egy időben a cím a SEC Ripple elleni perének fókuszpontja lett, és az ügynökség kezdetben a Ripple kísérletei ellen küzdött az anyagok megszerzésével. A Ripple arra irányuló erőfeszítései, hogy hozzáférjen a rekordokhoz, a SEC ellenállásába ütközött.

Miután tavaly októberben hat bírósági végzést támadott meg a Ripple információinak megadása érdekében, a SEC most arra törekedett, hogy az adatokat titokban tartsa a decemberben benyújtott Omnibus petíciók alapján. Megismételte, hogy ezeket a megbeszéléseket az ügyvéd-ügyfél kiváltsága védi, és azt mondta, hogy ezek nyilvánosságra hozatala akadályozhatja az ügynökségek tisztviselőinek jövőbeli politikai megfontolásait.

Layton különösen azzal érvel, hogy a SEC pozícióját nehéz megvédeni, mivel az ügynökség azt állítja, hogy irányt ad a fejlődő piac számára. Azt állítja, hogy ezek a feljegyzések megmutatják, hogy az ethereum számára biztosított ingyenes belépőt Hinman állítólagos összeférhetetlensége motiválta-e, vagy van-e bizonytalanság a szabályozók között, ami hozzájárulhat az iparági szereplők közötti zavarhoz és a Ripple tisztességes értesítési pozíciójához. Layton korábban indítványt nyújtott be a bírósághoz az akták feloldására.

Az XRP közösség tagjai előre láthatóan nemtetszésének adtak hangot amiatt, hogy a Forbes látszólag eltávolította a cikket. Amikor azonban meglátta a Forbes közreműködőjének bejelentését leíró történetet, John Deaton ügyvéd, akinek cégére a cikk hivatkozik, meglepettnek tűnt a megjegyzése alapján.

Nem ez az első alkalom, hogy a Forbes-t vitatható darabokkal hozzák kapcsolatba, mivel a szerzőt korábban kérték átdolgozásra, amikor utoljára publikált egy cikket.