0

A Crypto Bill meg akarja védeni a pénzügyi szabadságot, íme, hogyan

Share
  • February 23, 2023

A zűrzavar közepette, amelyben az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) és a kriptoipar érintett az elmúlt hetekben, a digitális eszközök előrelépést jelenthetnek a szabályozási enyhítés terén. Az új jogszabály különösen az Egyesült Államokban tartózkodó amerikai ügyfelek pénzügyi szabadságának növelésére törekszik

Február 22-én a képviselőház tagja, Tom Emmer bemutatott a Central Bank Digital Currency (CBDC) Anti-Surveillance State Act-et, amely olyan monetáris politikák végrehajtására irányul, amelyek segítenek megakadályozni a gazdaság ellenőrzését és elősegítik az amerikaiak pénzügyi szabadságát. Tom Emmer kijelentette:

Ma bemutattam a CBDC Anti-Surveillance State Act-et, amely megakadályozza a Washington DC-ben meg nem választott bürokraták azon erőfeszítéseit, hogy megfosztsák az amerikaiakat a pénzügyi magánélethez való joguktól.

Hogyan profitál a kriptoipar a törvényjavaslatból?

Emmer, Minnesota állam képviselője szerint, ha a benyújtott törvényjavaslat megkapja a szavazatok többségét a képviselőházban és a szenátusban, az megtiltja, hogy a Federal Reserve (Fed) „közvetlenül bárkinek” CBDC-t adjon ki.

Ezenkívül a törvényjavaslat megtiltja a Fed-nek, hogy CBDC-t használjon a monetáris politika végrehajtására és a gazdaság ellenőrzésére. Emmer szerint a törvényjavaslat megkövetelné, hogy a Fed CBDC projektjei átláthatóak legyenek a Kongresszus és az amerikai nép számára, aki azt is hozzátette:

A dollár bármely digitális változatának meg kell felelnie a magánélet védelmének, az egyéni szuverenitásnak és a szabad piaci versenyképességnek az amerikai értékeinknek. Bármi, ami kevesebb, megnyitja az ajtót egy veszélyes megfigyelőeszköz fejlesztése előtt.

Tom Emmer szerint a törvényjavaslat célja az amerikaiak pénzügyi szabadságának védelme, és lehetővé tenni, hogy az észak-amerikai ország „technológiai vezető” maradhasson egyéni szuverenitással és szabadpiaci versenyképességgel.

A javaslatot elfogadták a közösségi médiában. A Ház tagja, Barry Loudermilk, kommentálta a törvényjavaslaton, amely kimondja, hogy a Fed-nek alapvető küldetésére, a stabil árakra és a maximális foglalkoztatási rátára kell összpontosítania, „nem pedig a végtelenségig követni az amerikaiak tranzakcióit”.

Crypto
Barry Loudermilk képviselő támogatja Tom Emmer törvényjavaslatát. Forrás: Barry Loudermilk képviselő a Twitteren

A képviselőházban jelenleg republikánus többség van. Tom Emmer a ház többségének ostora.

A törvényhozónak nem ez az első kísérlete arra, hogy lehetővé tegye a kriptoipar növekedését és az Egyesült Államok joghatósága alatt maradását. 2022 decemberében Emmer felkérte a SEC elnökét, Gary Genslert, hogy tanúskodjon a Kongresszus előtt a kripto-ökoszisztémára vonatkozó szabályozási politikával kapcsolatban.

Tom Emmert, vagy a „kriptokirályt”, ahogyan a képviselőház tagjai ismerik, kripto-párti politikusnak tartják. Emmer elmondta, hogy érdeklődése a kriptoipar iránt azután kezdődött, hogy 2014-ben beválasztották a Kongresszusba.

A „Crypto King” a múltban egy kétoldalú értékpapír-tisztasági törvényt is bevezetett, hogy utat biztosítson a digitális eszközök szabályozási biztonságához. Emmer célja az volt, hogy visszaállítsa az amerikaiak azon jogát, hogy eldöntsék, milyen döntéseket kívánnak hozni az USA által kínált különböző piacokon.

Az amerikai kriptobefektetők hasznot húzhatnak a Képviselőházból és kripto-barát törvényhozóiból. Ez a törvényjavaslat megakadályozhatja, hogy a tőke elmeneküljön és azokon a tőzsdéken maradjon, amelyek az Egyesült Államok területén nyújtanak szolgáltatásokat, ahelyett, hogy „meglepett befektetők és olyan új technológiák, amelyek megkönnyítik a fizetéseket és tranzakciókat, például a kriptovaluták nemzetközi joghatóságokba taszítanák őket.

Crypto
A kriptopiaci kapitalizáció továbbra is csökken a napi grafikonon. Forrás: TOTAL TradingView

A kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja 2,36%-kal csökkent az elmúlt 24 órában, és mára eléri az 1,04 billió dollárt. A Bitcoin piaci felső határa 460 milliárd dollár, ami a kriptoipar jelentős részét, 40,48%-át jelenti. A stablecoinok piaci felső határa 137 milliárd dollár, és részesedése a teljes kriptopiaci kapitalizáció 12%-át teszi ki. adat a CoinGecko-tól.

Funkciókép az Unsplash-ről, diagram a TradingView-ból.


#Crypto #Bill #meg #akarja #védeni #pénzügyi #szabadságot #íme #hogyan